31 липня відбувся семінар «Впровадження системи НАССР для безпеки і якості харчових продуктів для виробників харчової продукції та представників торговельних мереж»

0
1921

31 липня 2019 року в МЦ «Квадрат» в рамках компоненту проекту «Громадська синергія» Спілка підприємців СТІНА провела інформаційний семінар для більш ніж 50 виробників харчової продукції та представників торговельних мереж. Тема заходу – «Впровадження системи НАССР як складової частини побудови системи безпеки та якості харчових продуктів».

Нагадуємо, що головна ідея НАССР – контроль ризиків; концентрація уваги на процесах і умовах виробництва, які є критичними для безпеки харчових продуктів. Як результат, гарантування, що така продукція не завдасть шкоди споживачеві.

Голова правління Спілки підприємців СТІНА Олександр Печалін привітав аудиторію та розповів присутнім про головну мету цього семінару. «Ми хочемо допомогти Вам розібратися в усіх тонкощах НАССР і тому запланували навчальний захід, на якому ви зможете отримати необхідну інформацію для успішного впровадження НАССР, а також відповісти на Ваші запитання», – звернувся до підприємців Олександр. Далі він зазначив, що українські підприємства, які не будуть дотримуватися нових вимог НАССР можуть потрапити під штрафи від Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Далі в якості спікера виступив Андрій Салюк, начальник відділу безпеки харчових продуктів ГУ ДПСС у Вінницькій області. Він детально розповів присутнім про продовольчу безпеку в умовах гармонізації українського харчового законодавства з вимогами  Європейського Союзу, ознайомив аудиторію з різноманітними нюансами, та нововведення в чинному законодавстві. Підкреслив наскільки важливо буди обізнаними про основні принципи та вимоги до безпечності і якості харчових продуктів, що впроваджуються чинним законодавством на основі системи НАССР.

Олеся Данилова, завідувач сектором Державної регуляторної служби України у Вінницькій області, провела цікаву презентацію., під час якої розповіла присутнім про основні аспекти взаємодії в процедурах державного нагляду, повідомила які саме перевірки очікують підприємців та як до них грамотно підготуватися. Пані Олеся також відмітила, що подальше впровадження системи НАССР є одним із пріоритетних напрямків, що реалізуються в Україні.

Останнім серед спікерів виступив Євген Зільберт, провідний експерт з розробки та впровадження Системи управління безпечністю харчових продуктів на підприємствах харчової промисловості. Фахівець розповів присутнім про визнані стандарти харчової безпеки та доцільність їх застосування, а також про те, як збалансовано втілити вимоги НАССР на підприємствах громадського харчування.

Впродовж семінару присутні активно задавали питання на цікаві для них теми та отримували вичерпні відповіді від спікерів. Захід відбувся в досить жвавій атмосфері. Де кожен із присутніх отримав необхідну інформацію, та знання стосовно впровадження системи НАССР для безпеки та якості харчових продуктів у сфері громадського харчування та ресторанного господарства.

Спілка підприємців СТІНА щиро дякує спікерам і учасникам заходу за активну громадську позицію. Окрема подяка ГО «Будуємо майбутнє» та особисто Вікторії Вельке за смачний і якісний кейтерінг, а також підприємцю Олексію Марусичу за апетитний ягідний десерт.

Семінар було організовано спілкою підприємців СТІНА за підтримки ЄС та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках грантового компоненту проекту «Громадська синергія» під егідою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна – ЄС та Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства.